Cara Nak Buat Kuih Lodeh
Resepi Lontong dan Kuah Lodeh yang selalu dihidangkan buat sarapan pagi atau juga hidangan di hari raya. Semalam saya memasak kuah lodeh untuk berbuka puasa hari pertama saya berpuasa enam.
Pin On Azie S Kitchen Is Da Best
Ramuan tersebut kemudiannya dibakar sehingga aroma yang wangi bangkit.
. Ada orang mengatakan Lontong dan Kuah Lodeh tidak patut dihidangkan di hari raya tapi bagi Che Nom selera masing-masing yang mungkin juga berlainan tempat adalah tidak sama. Tapi dek dah lama nak makan lontong dengan kuah lodeh yang sedap terpaksa lah saya masuk ke dapur dan memasaknya sendiri. Masih dalam kepenatan kerana tiba dari Kota Bharu pun sudah hampir pukul 230 pagi.
Apa saja yang termasuk tahap finishing dalam membuat kerajinan dengan inspirasi objek budaya tampines. Bahan-bahan untuk membuat kuih bangkit sangat mudah iaitu tepung ubi telur dan santan. Hampir setiap rumah akan menghidangkan kuih tradisional ini sewaktu sambutan raya.
Walau apa pun lontong ni adalah makanan kegemaran Che Nom kerana ada banyak bahan. Setiap gigitan kuih bangkit adalah rangup tetapi dalamnya bertekstur rangup dan cair di dalam mulut.
Lontong Sayur Lodeh Recipe 蔬菜咖喱米糕 Youtube
Resipi Kuah Lodeh Oleh Dapur Chef Husnil Cookpad
Resepi Lontong Kuah Lodeh Sedap Makanan Resep Rebusan
Lontong Dan Kuah Lodeh Azie Kitchen Yang Paling Sedap Azie Kitchen
No comments for "Cara Nak Buat Kuih Lodeh"
Post a Comment